Ordin de protectie

Avocat ordin de protectie va asigura consiliere, asistenta si reprezentare juridica in vederea obtinerii ordinului de protectie definitiv.

Persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție, prin care să se dispună măsuri care sa protejeze integritatea fizica si psihica a persoanei care este victima actelor de violenta domestica.
Prin membru de familie in acceptiunea legii se intelege sot sau concubin sau alt membru de familie, deci ordinul de protectie poate fi obtinut impotriva oricarei persoane care convietuieste cu dvs, nu este obligatoriu sa fie sot, poate sa fie si concubin.

Care este diferenta intre Ordin de protectie sau ordin de restrictie ?
Nu este nicio diferenta, in vorbirea curenta la ordinul de protectie i se mai spune si ordin de restrictie.

Ordinul de protectie se materializeaza prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care se dispun una sau mai multe masuri:
- evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate
- obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, ori față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate
- interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod, cu victima - încredințarea copiilor minori sau stabilirea reședinței acestora
Ordinul de protecție este executoriu.
Executarea hotărârii se face fără somație sau fără trecerea vreunui termen.
Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare.
Ordinul de protectie poate fi obtinut oricand, nefiind conditionat de existenta actiunii de divort, aceasta insemna ca poate fi obtinut inainte de a introduce divortul, pe timpul divortului sau dupa finalizare divortului.
Va putem asigura asistenta si reprezentarea juridica si pentru intentarea divortului in acelasi timp cu obtinerea ordinului de protectie.


Birou cabinet avocat: BUCURESTI, sector 4, Sos. Oltenitei nr. 105A, parter. harta si mijloace de transport

Telefon: 0722 305 448

Cabinetul nostru de avocatura este situat intr-o cladire de birouri in care fiecare firma are camere individuale separate si astfel va asiguram discretie maxima si confidentialitate.

Orar: De Luni pana Sambata inclusiv, intre orele: 9.00 - 20.00.

Formular de contact: